Сигнал до Narod.bg разкри  страна от скрития живот на един от

...
Сигнал до Narod.bg разкри  страна от скрития живот на един от
Коментари Харесай

Строителният бос Велико Желев опасно близък с 28-годишна манекенка


Сигнал до  Narod.bg разкри  страна от скрития живот на един от най-едрите строителни босове у нас – шефът на „ Хидрострой ” Велико Желев.

Според мейл, получен на публицистичната поща и подписан от „ служащ ” в обичаната строителна компания на ГЕРБ, предприемачът, който на 29 декември ще чукне 55, е рисково непосредствен до 28-годишната Кремена Карауланова.

Проверката ни сподели, че през 2011 година, когато е едвам на 17, хубавицата била финалистка в състезанието „ Мис България ”. На 21 приключва политически науки в Нов български университет.

После Кремена изкарала стаж в Министерството на външните работи в отдел „ Държавен протокол “.

В момента е едноличен притежател на две компании – „ Ларен МН ” ЕООД и „ Хаппинесс ” ЕООД и се счита за една от значимите фигури в бизнеса с хотелска козметика.

Миската е притежател на LAREN cosmetics, компанията, която е извънреден представител за България на международния водач в хотелската козметика La Bottega.

„ Преди да стане близка с моя началник, Кремена имала връзка със притежател на транспортна компания, приключил в Харвард ”, написа източникът на  Narod.bg.

Вътрешният човек разкрива още, че измежду чиновниците на „ Хидрострой ” се носи мълва,  съгласно която Велико Желев купил на Кремена чисто ново ауди А8. „ Тя имала и две къщи в София – едната в Бояна, другата в Драгалевци, май отново са от Велико ”, написа в сигнала на служащия.

„ Ако ви е забавно, пуснете моя сигнал, заплатите ни едвам стигат за хляба, нашия държи лъскава миска ”, приключва информаторът на Narod.bg.

Припомняме, че звездата на предприемача изгря по времето на Симеон Сакскобургготски, когато бе назначен за началник на Държавната организация „ Пътища “. След това бе консултант в кабинета на Сергей Станишев.

„ Хидрострой ” е учредена през септември 1962 година от Главно ръководство на водното стопанство при Министерски съвет с името „ Водстрой ”- Варна.

През 1970 година е преименувана в СУ „ Водно строителство ”, а четири години по-късно получава името, което носи и до през днешния ден – „ Хидрострой ”. Компанията е главно известна с печеленето на голям брой публични поръчки за асфалтиране на пътища.

Позиционирането й в първата тройка се случва при ръководството на Бойко Борисов, изключително отчетливо през втория му мандат. През 2015 година „ Хидрострой ” осъществя оборот от 214 млн. лева и пред нея се подреждат само „ Водстрой 98 ” (292 млн. лева.) и „ Трейс груп холд ” (269 млн. лева.) в класацията на “Капитал 100 ”.

Седалището на варненската компания е преместено в София. Официално тя се води благосъстоятелност на някогашния пътен началник от времето на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи Велико Желев.

Неин изпълнителен шеф е Николай Пашов, който е някогашен общински консултант от ГЕРБ във Варна.

Велико Желев не е инцидентен човек в бранша. По специалност е счетоводител, бил е данъчен чиновник, шеф на „ Инжстройинженеринг ” Варна, а от 2001 до 2003 – началник на Областно пътно ръководство Варна.

По времето на кабинета “Сакскобургготски ” е консултант на районния министър Валентин Церовски, по-късно е назначен за зам.-шеф на Агенция “Пътища ” (сега Агенция “Пътна инфраструктура ”), за малко е бил и началник на ведомството.

Бил е и консултант на районния министър Асен Гагаузов при идването на власт на Българска социалистическа партия. След като напуща държавната работа, Желев непосредствено се захваща със основаната от него и движена през годините от някогашната му към този момент брачна половинка Мая Желева компания “Хидрострой ”.

За малко компанията се трансформира в строителен водач в Североизточна България с контракти за пътно поддържане, зимно разчистване, поправки, финансирани от страната, стратегия “Транзитни пътища ”, ФАР, ИСПА и други

През 2003 година в като член на борда на „ Хидрострой “ и представляващ е вписан брат му Иван, който е и изпълнителен шеф.

Макар и разграничени, Желеви не престават да имат общ бизнес. Съпругата и синът Виктор са в управата на записаната през есента на 2008 година компания на Желев „ Вътрешни войски консулт В “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР